menü

Felépítmény gyártás, Pótkocsik, Tehergépkocsik

 

Felépítmény gyártás:

 

Billenő platós, darus:

2 és 3 oldalra billenős felépítmények gyártása a legkorszerűbb megoldásokkal. Nagy teherbírás és rugalmasság megőrzése a legrosszabb útviszonyokra is. Új plató, új rakoncák, nagy terhelést bíró billenő pontok, új munkahenger túlméretezett teljesítménnyel.

Hidraulikus daruk felszerelése, méretezése a jármű teherbírása és a megrendelő igénye szerint. Nyakdarus és fardarus kivitelű felépítmények. Új hidraulika rendszerek, csövek, tartozékok.

 

Billenős:

2 és 3 oldalra billenős felépítmények gyártása a legkorszerűbb megoldásokkal. Nagy teherbírás és rugalmasság megőrzése a legrosszabb útviszonyokra is. Új plató, új rakoncák, nagy terhelést bíró billenő pontok, új munkahenger túlméretezett teljesítménnyel. 7,5t-40t-ás össztömegű járművek billenőplatóinak kivitelezése igény szerint.

 

Fix platós, darus:

Bármilyen méretű nagy teherbírású, fix szerkezetű platók kivitelezése. Oldalfalak nélküli, lemezelt vagy alumínium oldalfalas, deszkázott vagy lemezelt platólemezzel készült új felépítmények.

Hidraulikus daru felszerelés nyakdarus és fardarus kivitelben. A jármű és a megrendelő igénye szerint szereljük fel a darukat súlya, emelési teherbírása, emelési hossza szerint méretezve. Új hidraulika rendszer kerül kiépítésre, tartály, csövek, szivattyú stb.

 

Fix platós:

Bármilyen méretű nagy teherbírású, fix szerkezetű platók kivitelezése. Oldalfalak nélküli, lemezelt vagy alumínium oldalfalas, deszkázott vagy lemezelt platólemezzel készült új felépítmények.

 

Hulladékszállító, kukás:

Tehergépkocsikra szerelünk fel hulladékszállító, vagy egyéb hulladék kezelési felépítményeket. A felépítményeket komplett szétszereljük, a fémszerkezeti elemek javítását, lakatos munkálatokat elvégezzük, komplett hidraulika rendszert átvizsgáljuk, javítjuk, a teljes elektromos rendszert átvizsgáljuk, javítjuk, vezérlést kijavítjuk, beállítjuk. Kompletten homokszórva, kiváló minőségű fedőfestékkel fényezve a kívánt járműre felszereljük.

 

Láncos konténeres:

Kizárólag a legjobb minőségű felépítményeket vásároljuk meg. A komplett felépítményt teljes egészében felújítjuk. Csapokat, csúszkákat, munkahengereket, szerkezeti egységeket, hidraulikus berendezéseket, hidraulika tömlőket stb. A teljesen felújított, újszerű műszaki állapotba került felépítményt homokszórjuk, kiváló minőségű 2K fedőfestékkel fényezzük. A járművet új hidraulika rendszerrel felszereljük, a felépítményt az ugyancsak újszerű állapotba hozott tehergépkocsira felszereljük.

 

Multiliftes:

Kizárólag a legjobb minőségű felépítményeket vásároljuk meg. A komplett felépítményt teljes egészében felújítjuk. Csapokat, csúszkákat, munkahengereket, szerkezeti egységeket, hidraulikus berendezéseket, hidraulika tömlőket stb. A teljesen felújított, újszerű műszaki állapotba került felépítményt homok szórjuk, kiváló minőségű 2K fedőfestékkel fényezzük. A járművet új hidraulika rendszerrel felszereljük, a felépítményt az ugyancsak újszerű állapotba hozott tehergépkocsira felszereljük.

 

Rönkszállítós:

Csőrakoncás és exte rakoncás felépítményeket gyártunk a megrendelők igénye szerint. Kiépítésre kerül a nagy terhelésnek kitett rakonca zseb tartó szerkezet, plató szerkezet, plató lemezelés általában bordás lemezzel, daruhely stb. Legyártásra kerülnek a rakoncák, kiépítésre kerül a hidraulika rendszer, felkerül a szivattyú, olajtartály, nagynyomású és visszafolyó ági szűrők, olajhűtő stb. Felszerelésre kerül a komplett szervizelt daru és beüzemelésre kerül. A komplett felépítményt homokszórjuk, fényezzük, majd újszerű műszaki és esztétikai állapotában összeszeljük.

 

Trailer, járműszállítós:

Speciális platószerkezet kerül legyártásra a szállítani kívánt eszközök igényeinek megfelelően. Besüllyesztésre kerül a plató, különböző méretekben betétlemezek kerülnek legyártásra, hogy többféle eszköz szállítására alkalmas legyen. Igény szerint csörlőt szerelünk fel, feljárót építünk, vagy alumínium feljárót csatlakoztatunk. Műszakilag és esztétikailag újszerű állapotban kerül átadásra.

 

Használt, bontott, alkatrész:

 

Alkatrészek:

A járművek szervizelése során, a szükséges anyagbeszerzésekkel együtt keletkeznek használt alkatrészekre, amikre nincs szükségünk értékesíteni kívánjuk.

 

Daruk, kanalak:

Hidraulikus darukat értékesítünk, komplett szervizelve is igény szerint, amennyiben a készletünk engedi. Különböző darukat értékesítünk, építőipari és fás rönkrakodó kivitelben. Igény szerint beszerezzük a vevők igénye szerint, azt komplett felújítjuk, felszereljük a készletünkön lévő, vagy megrendelt járművekre. A hidraulikus darukhoz kapcsolódó csipegető kanalat, rotátort szerelünk fel igény szerint a daru méreteinek és a megrendelő igényeknek megfelelően.

 

Emelőhátfalak:

Mindenféle emelőhátfal felszerelését vállaljuk készleten lévő és megrendelt hátfalakkal is. Telelapos vagy alácsukható kivitellel, szakszerű munkával, komplett átalakítási okmányokkal, engedéllyel, ügyintézéssel. Csak emelőhátfalak értékesítése is készletről.

 

Platók, felépítmények:

A járműfelépítmény gyártás során előforduló felépítmény cserék során lekerült platók, dobozok, hűtős felépítmények, billenős felépítmények, konténerszállító és multiliftes felépítmények, silós kompresszorok stb. értékesítése, igény szerint felszerelve, szervizelve, beüzemelve is.

 

Pótkocsik:

Pótkocsik értékesítése a fő profiljaink közé tartozik. Az elmúl évek során több százat értékesítettünk, de végeredményben kivétel nélkül újszerű, esztétikailag kitűnő állapotban adjuk át a járműveket. Vannak gyári pótkocsik, de nagy részét külön alvázban vásároljuk meg és a vevői igényeknek megfelelően új felépítményeket gyártunk rá. Kizárólag a műszaki tartalom a fő alapja a gyártásnak, a stabil szerkezet, jó futőmű, jó fékek, jó elektromos berendezések, szintezők stb., a minél hosszabb idejű használhatóság az esztétikai állapotot megtartva.

 

Állatszállítós:

Élőállat szállító pótkocsik forgalmazása megrendelésre. Baromfiszállító, többszintes disznó, birka és tehénszállító pótkocsikat forgalmazunk, szervizelünk. Adott esetben a vevő igényeinek megfelelően gyári felépítményeket szerelünk alvázakra, vagy új felépítményt gyártunk igény szerint.

 

Alvázak:

Nagyon nagy számban importálunk pótkocsi alvázakat. Értékesítünk csak alvázat is, felújítva, vizsgáztatva is, de nagyrészt felépítménnyel kerül eladásra az összes.

 

Billenős, építőanyagos:

Ezeket a pótkocsikat általában 2 oldalra billenős kivitelben gyártjuk és értékesítjük. Általában építőanyagos és egyéb anyagszállításban érdekelt ügyfeleinknek adjuk el. Minden pótkocsi a legnagyobb igénybevételre van legyártva úgy, hogy a saját súlya a lehető legkevesebb legyen a terhelhetőséget megtartva. Új platószerkezet, új SP40-es rakoncák, új munkahengerek, homokszórva és fényezve, komplett műszaki átvizsgálással, jó vagy új fékekkel, jó forgózsámollyal, friss műszakival.

 

Billenős, gabonás:

A legnagyobb forgalmat bonyolítjuk ebben a kategóriában. 2 és 3 oldalra billenős kivitelben gyártjuk és értékesítjük. Alapvetően más a szerkezete a tehergépkocsikkal vontatott és a mezőgazdasági pótkocsiknak. A segédalváz, a plató szerkezet, az oldalfalak, a komplett felépítmény, az alváz egy komplett egységként szolgálja az igényeket. Nagyon komolyan kell venni amennyiben hosszú távra tervez vásárolni pótkocsit.

 

Építőanyagos fixes:

Fixes pótkocsikat forgalmazunk vagy gyári kivitelben kompletten felújítva, újszerű állapotban, vagy új platóval, a vevő igényeinek megfelelő méretben, hossz, szélesség, oldalfal magasság szerint. Általában új eloxált oldalfallal szereljük, új rakoncákkal, új platóra kerül felszerelésre. Kb. 3,6-3,9tonna a saját tömege. Komplett homokszórva és fényezve a megrendelő igénye szerint. Friss műszakival, komplett ügyintézéssel.

 

Fás, rönkszállítós:

Rönk és tűzifa szállításra alkalmas pótkocsikat értékesítünk különböző évjáratokban. Általában a megrendelők által meghatározott rakonca kiosztások szerint gyártjuk megrendelésre a felépítményeket. Szinte nincs két egyforma pótkocsi, a rakonca elosztása mindenkinek más méretben a legmegfelelőbb. Nagyon masszív, erős platószerkezettel, bordás platólemezzel, cső vagy exte rakoncákkal készülnek.  A pótkocsik komplett homokszórva, fényezve, friss műszakival, teljes műszaki átvizsgálással, jó fékekkel és forgózsámollyal, újszerű állapotban kerülnek átadásra.

 

Láncos konténerszállító:

Egy és két konténer szállítására szolgáló pótkocsikat értékesítünk 2 illetve 3 tengelyes alvázzal. Az igények szerint a szállítandó súly határozza meg, hogy 18t-ás vagy 24t-ás össztömegű pótkocsi a megfelelő. Minden féle konténer szállítására alkalmas, állítható támasztó bakokkal, és oldaltámasztékkal, hitelesített láncos konténer rögzítőkkel. Komplett műszaki átvizsgálással, friss műszakival, kiváló esztétikai állapotban értékesítjük.

 

Multiliftes, görgős konténerszállító:

Speciális görgős konténerszállító pótkocsikat forgalmazunk többféle kivitelben. Gyári pótkocsik komplett felújítva, újszerű állapotba hozva műszakilag és esztétikailag is, vagy meglévő alvázakra gyártunk új felépítményt az összes ISO szabványnak megfelelően. A pótkocsi vázszerkezete, a görgős futófelület stb. a legnagyobb igénybevételeknek is ellenáll. Komplett homokszórva, ipari festékkel festve, jó fékekkel, forgózsámollyal újszerű állapotban értékesítjük.

 

Nyerges billenős:

Gyári pótkocsikat importálunk a vevők igényeinek megfelelően. Műszaki és esztétikai átvizsgálással, igény szerint komplett homokszórva és festve, friss műszakival, komplett okmány ügyintézéssel állunk rendelkezésükre.

 

Nyerges ponyvás:

Nyerges ponyvás pótkocsikat alapvetően függönyös, rolós, portálajtós kivitelben értékesítünk. Extraként az emelhető hidast helyezzük előtérbe. Csak gyári állapotú pótkocsikat értékesítünk, komplett műszaki felújítás és esztétikai rendbetételt követően. A tengelyek  SAF vagy BPW, esetleg Mercedes. A fékek, elektromos berendezések, EBS, ponyva, ajtók, ponyvatartó lécek pótlása az értékesített pótkocsik árában benne van.

 

Nyerges silós:

Gyári cementes vagy billenthető poranyag szállító tartályos pótkocsikat importálunk a vevők igényeinek megfelelően. Különböző térfogatú, alacsony vagy nagy nyomástartó tartállyal, nyomáspróbáztatva, hitelesítve, ADR engedéllyel is szükség esetén. Friss műszakival, komplett okmány ügyintézéssel állunk rendelkezésükre. A tehergépkocsikra a szükséges kompresszort, meghajtást, hidraulikát, kardánt felszereljük, a szükséges programozást elvégezzük igény esetén.

 

Nyerges tartályos:

A tartályos pótkocsik beszerzése az egyik legnehezebb, e legösszetettebb. Nagyon fontos a szállítandó anyag összetétele, sűrűsége, feltöltési körülményei és lefejtési paraméterei. A tartálykocsik egyik legfontosabb eleme az esztétika, a külső héjazat. A másik a műszaki tartalom. Falvastagság, szigetelt vagy nem, tartály fűthető-e, belső mosója van-e, ADR minősítést tudja vagy sem, lefejtés szabadon megfelelő csőkivezetéssel a szállítandó anyaghoz, lefejtő szivattyú van-e szükséges-e stb. Több tétel utólag is kiépíthető, de több esetben gyárilag szereltnek kell lennie.

 

Trailer, járműszállító:

Speciális, különleges méretekkel rendelkező eszközök, járművek szállítására értékesítünk, igény szerint gyártunk pótkocsikat. Traktor, targonca, nehézgépek, permetezők és egyéb normál platókon nem szállítható eszközök szállítására alkalmas.

 

Tehergépkocsik

A tehergépkocsik esetében külön vásároljuk meg az alvázakat és külön a felépítményeket. Ez lehetővé teszi, hogy egy sokkal jobb műszaki és esztétikai állapotú járművet értékesítsünk a gyári összeszereltnél olcsóbban, csak drágábbak és semmivel nem jobbak. Sőt az általunk összeszerelt eszközök, az alváz és felépítmény is komplett átvizsgáláson megy keresztül, a műszaki tartalma és az esztétikai állapota újszerű lesz, az ára pedig teljességgel piacképes, sokkal gazdaságosabb és kifizetődőbb megoldás. Az elmúl közel 20 év tapasztalata, a több száz referencia szinte kivétel nélkül ezt támasztja alá.

 

Állatszállítós:

A tehergépkocsikat a vevői igényeknek megfelelően választjuk ki. A szállítandó állatok mérete, súlya, rakhatósága, szállítás során felmerülő szükséges feltételek teljesítése nélkülözhetetlen. Baromfi szállító járműveket a szállítandó láda, vagy egyedi konténerek alapján állítjuk össze. A disznós, birka vagy hasonló méretű állatszállítók a szállító igényeinek megfelelően 2 vagy 3 szintes, itatós, ventillátoros, főleg a súlyhatárok betartását figyelembe véve kell kiválasztani a felépítmény műszaki tartalmát nem mellékelve. A marha és ló szállítók is az ennek megfelelő felépítménnyel, egy vagy kétszintes, itatós, ventillátoros felépítményekkel értékesítjük. Friss műszakival, kitűnő műszaki és esztétikai állapotban, teljes körű ügyintézéssel.

 

Autódaruk:

Igény szerint megrendelésre értékesítünk, a vevők által meghatározott paraméterek alapján. A műszaki és esztétikai felkészítés, friss műszaki, finanszírozás, teljes körű ügyintézés lehetséges. 

 

Billenős:

A billenős tehergépkocsikat szinte kivétel nélkül új felépítménnyel értékesítünk. Az ügyfelek mindenféle igényeit nagyon nehezen lehet követni, a súllyal folyamatosan gondok vannak, nagyon nehéz a legkönnyebb és ezzel együtt a legtartósabb felépítményt gyártani. Minden kilónak nagy szerepe van, a szakmailag nagy kihívás. Szinte minden féle tehergépkocsit értékesítettünk építőanyagos, gabonás, vagy egyéb igények szerint.

 

Darus billenős:

Bármilyen billenős felépítmény elé vagy mögé felszerelhetünk a tehergépkocsi méreteit tekintve vagy a vevő igényét figyelembe véve hidraulikus darut. A daruk méretezésénél, kiválasztásánál nagyon fontos szempont mit rakodunk, milyen távolságra és mi a tömege. Nagyon fontos az emelési diagram, az áru mozgatásához szükséges paramétereket minden esetben tudnia kell, a gépkocsinak az ehhez szükséges stabilitást meg kell őriznie.

 

Darus fixes:

Bármilyen fix platós felépítmény elé vagy mögé felszerelhetünk a tehergépkocsi méreteit tekintve vagy a vevő igényét figyelembe véve hidraulikus darut. A daruk méretezésénél, kiválasztásánál nagyon fontos szempont mit rakodunk, milyen távolságra és mi a tömege. Nagyon fontos az emelési diagram, az áru mozgatásához szükséges paramétereket minden esetben tudnia kell, a gépkocsinak az ehhez szükséges stabilitást meg kell őriznie.

 

Dobozos, hűtős:

A tehergépkocsik értékesítése a vevői igények szerint. Alapvetően figyelembe kell venni a  tehergépkocsi terhelhetőségét, a doboz méreteit rakomány rakhatósága és elosztása szerint, szigeteltségét, a falvastagságot, emelőhátfal szükségességét, esetleg annak a teherbírását, elhelyezkedését, doboz mögötti, vagy alácsukható. Hűtős tehergépkocsiknál az alapvető feltétel a szállítandó áru hőmérsékletének megőrzése. Kategóriát tekintve 3 féle dobozt veszünk figyelembe, a legvékonyabb szinte szigeteletlen dobozt, csak szállításra alkalmas, hűtővel alig 0 fokos. A kb. 4 cm-es szigetelt doboz a 0 – 5fokos, valamint a 6-10cm-es falvastagságú mélyhűtős dobozokat. A tehergépkocsik aszerint milyen dobozzal rendelkeznek aszerint szállíthatnak annak megfelelő árut. A hűtőberendezések is 3 féle csoportba oszthatók. A frigoblokk rendszerű, a motorról hajt a hűtéshez a gépkocsit nem lehet leállítani, a kompresszoros amikor a motoron egy kompresszor hajtja meg a hűtőt a egy kicsivel jobb megoldás, de a motornak járni kell a hűtéshez. Valamint a diesel motoros hűtők önállóak, teljesítménytől függően, de a motor járatása nélkül is hűtenek automatikusan. Az összes hűtőn általában van egy áram meghajtásos hűtőmotor is, ami mindentől függetlenül hűti a rakteret.

 

Fás teherautók:

A fás rönkszállítós tehergépkocsik használt gyári összeszerelt beszerzése nagyon nagy odafigyelést igényel. A nagy igénybevétel miatt a gépkocsit olyan mértékben leharcolják, hogy annak minden porcikája össze van verve, lötyög, kopog, szilentek lógnak stb. Műszakilag nagyon nagy ráfordítást igényel. Mi egy kiváló állapotú alvázra egy új felépítményt, szervizelt darut, új hidraulikát kínálunk, kompletten szervizelve, friss műszakival, teljes körű ügyintézéssel.

 

Fix platós:

A legnagyobb szortimenttel rendelkező kategória. Csak fix plató, oldalfalas, ponyvás, spanifer ponyvás stb. Mindenféle gyári illetve általunk gyártott felépítménnyel állunk rendelkezésükre. Komplett felszerelve, homokszórva, festve, friss műszakival.

 

Hulladékszállító járművek:

A hulladékszállító tehergépkocsik teljes szortimentje megrendelhető. Komplett műszaki állapotfelmérés, teljes körű műszaki felújítás, komplett homokszórás és festés, elektromos berendezések, vezérlések, hidraulikus rendszerek javítása, karbantartása. A teljesítményét és szállítható mennyiség tömegét figyelembe véve több kategóriát forgalmazunk. A legkisebb 13m3 alatti, a középméretű 14-16m3 általában 4x2–es, 4x4-es alvázakon, valamint a 16 – 24m3-es 6x2 –es vagy 6x4-es alvázakon.

 

Kosaras járművek:

Magaslati munkavégzésre alkalmas tehergépkocsit és önjáró hidraulikus emelő berendezéseket értékesítünk különböző teljesítménnyel és emelési magasságokkal.

 

Láncos konténeres:

Mindenféle teljesítménnyel rendelkező kétkaros láncos tehergépkocsikat értékesítünk. A felépítményt és a tehergépkocsit komplett szakmai vizsgálaton visszük át. Műszaki tartalom, lakatos munkálatok, hidraulikus berendezések, hidraulikus szivattyú, hidraulikus tömlők, csúszkák, rögzítő eszközök, kifogástalan gépjármű, újszerű állapot minden járműre igaz.

 

Multiliftes, görgős konténerszállító:

Mindenféle teljesítménnyel rendelkező egykaros multiliftes tehergépkocsikat értékesítünk. A felépítményt és a tehergépkocsit komplett szakmai vizsgálaton visszük át. Műszaki tartalom, lakatos munkálatok, hidraulikus berendezések, hidraulikus szivattyú, hidraulikus tömlők, csúszkák, rögzítő eszközök, kifogástalan gépjármű, újszerű állapot minden járműre igaz.

 

Nyerges tehergépkocsik:

Nagyon nagy piaca van, rengeteg a kínálat, nagyon sok eladó eszköz van,de nagyon nehéz igazán jót vásárolni. Mi erre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. Minden felszereltség, megfelelő állapot, minden ami fontos az ügyfelek számára kivétel nélkül megkell, hogy legyen. Tudnia kell az összes feltételt. Főleg nemzetközi fülkés nyerges tehergépkocsikat forgalmazunk, de csak full full felszereltséggel. Magas fülke, színre fújt lökhárítók, napellenző, hűtő, két ágy nagyon jó műszaki állapot. Komplett szervizzel adjuk át, teljes körű számítógépes vizsgálat, komplett műszaki felkészítés stb. friss műszaki, finanszírozás.

 

Tartályos, silós:

Csak gyári kivitelű tehergépkocsikat értékesítünk üzemanyag, élelmiszer, vagy állati takarmány szállításokra alkalmas felépítménnyel. Adott esetben hidraulikával, kompresszorral, egyéb szükséges berendezésekkel látjuk el gépkocsikat.

 

Trailer, járműszállító:

Speciális, különleges méretekkel rendelkező eszközök, járművek szállítására értékesítünk, igény szerint gyártunk tehergépkocsikat. Traktor, targonca, nehézgépek, permetezők és egyéb normál platókon nem szállítható eszközök szállítására alkalmas. Igény szerint csörlővel szereljük fel. Komplett műszaki felkészítés, friss műszaki vizsga.

 

Út és járda takarító gépek:

A takarító gépek forgalmazása nem könnyű feladat. Összetett, nagyon komoly szakmai hátteret, hozzáértést igényel. Az alapvető legfontosabb feladat a munka céljához szükséges gép kiválasztása. Kisebb járdatakarító gépekre, vagy az úttakarító gépekre van szüksége az ügyfélnek. A városi környezetben kommunális munkát végző gépeknek komoly műszaki és környezetvédelmi feltételeknek is meg kell felelni. A szerviz hátteret biztosítva, kompletten felújítva, betanítással, friss műszakival, teljes körű ügyintézéssel állunk rendelkezésükre.

 

Szerviz, sebességváltó javítás

Az általunk forgalmazott eszközök átadás előtti műszaki felkészítését és javítását végezzük. A tehergépkocsikat és pótkocsikat is egyaránt kompletten javítjuk. Motor, váltó, futómű, műszaki vizsgára felkészítés, injektorok, magasnyomású szivattyúk, elektromos berendezések, fékszelepek, hidraulika  stb. Minden típusú tehergépkocsi sebességváltót javítunk ZF, DAF, EATON, MAN, MERCEDES, SCANIA, VOLVO.

Válasszon bennünket!

Korrekt ügyintézés, 30éves gyakorlat, megelégedett ügyfelek,

járművek körültekintő, kontrolált kiválasztása,

komplett szerviz háttér, számítógépes diagnosztika.

Import és hazai beszerzés, szállítás, szervíz, mosó, homokszóró,

több ezer m2 szerelő és lakatos szakműhely, fényező kabin,

értékesítés egy helyen teljekörű kiszolgálással, garanciával.